قالب بتن لغزنده

روش قالب بندی با استفاده از قالب های لغزنده به این صورت است که قالب به ارتفاع ۱ تا ۱٫۵ متر در فواصل زمانی منظم به بالا حرکت می‌کند. در همین حین، عملیات بتن ریزی و آرماتور بندی نیز ادامه می‌یابد و بتن از بالا به درون قالب ریخته می‌شود. هنگام حرکت قالب به سمت بالا، بتن سخت شده از قسمت زیرین قالب جا می‌ماند. سرعت حرکت قالب به نحوی تنظیم می‌شود که بتن در زمان خارج شدن از قالب، به وزن خود تحمل کند و شکل خود را حفظ کند.

طرز کارکردن قالب بتن لغزنده​

قالب های لغزنده می‌توانند به صورت حرکت پیوسته اجرا شوند یا در ارتفاع معینی توقف کنند و سپس حرکت خود را از سر گیرند. در طول حرکت قالب لغزنده، درزهایی به وجود می‌آید که با درزهای بین مراحل بتن ریزی در ساختمان با قالب ثابت تفاوتی ندارد.

حرکت قالب لغزنده به صورت یکنواخت و با سرعت ثابت انجام می‌شود.قالب لغزنده معمولاً برای سازه‌های پوسته‌ای با ضخامت جدار ثابت یا تقریباً ثابت استفاده می‌شود. این قالب‌ها توسط جک‌هایی که بر روی میله‌های صاف یا لوله‌های سازه‌ای قرار دارند و در بتن سفت شده عمل می‌کنند، به بالا حرکت می‌شوند.

جک‌ها ممکن است دستی، بادی، برقی یا هیدرولیکی باشند. همچنین، سکوهای کار و داربست‌های کارگران نیز به قالب بندی متصل شده و همراه با آن حرکت می‌کنند. جهت دریافت خدمات ساخت قالب لبه خم نیز میتوانید با ما در ارتباط باشید.

استفاده از قالب بتن لغزنده​

  1. دیواره‌های قالب: دیواره‌های قالب باید به طور کامل و محکم باشند و مقاومت لازم را داشته باشند. این دیواره‌ها می‌توانند از چوب یا فلز ساخته شوند. قالب‌های فلزی از قالب‌های چوبی سنگین‌تر هستند، اما به دلیل استحکام بیشتر، قابلیت استفاده بیشتری دارند. همچنین، تعمیر و تغییرات قالب‌های فلزی نسبت به قالب‌های چوبی دشوارتر است، اما تمیز کردن آنها آسانتر است و پس از باز کردن قالب، نمای بتنی صاف‌تری ایجاد می‌شود.
  2. بخش‌های یوغه: یوغها دو وظیفه اصلی دارند. اولاً، جلوگیری از باز شدن قالب در برابر فشارهای جانبی بتن و انتقال بار و فشار به جک‌ها می‌باشند.
  3. بخش‌های پشت بندهای افقی (کمرکش): این بخش‌ها برای تقویت مقاومت خمشی بدنه قالب ساخته شده‌اند و بار قالب‌ها را به یوغها منتقل می‌کنند 

نمونه پروژه قالب بتن لغزنده